På vägen upp till tävlingen så fick man se en olycka, vilket inte gjorde nerverna lugnare. Snön faller ner och sikten dålig, men vi kom framåt. Till slut kom vi fram till Ålands Bygdegård, stannar för att lasta av bilen. Hoppar in i bilen för att starta och självklart startar den inte... Bara ta fram startkablarna, men dom låg ju i passaten som står hemma på parkeringen, inplogad.. Då va det bara att putta av bilen och åka till Lindas pappa och fråga om dom hade startkablar. Det hade dom!! Jävla bra de! Skyndade mig tillbaka till rallybilen och kopplade fort, och JA den starta!!!! Körde en liten sväng, tog upp Linda och åkte till besiktningen. Står och väntar en liten stund, sen är det våran tur. Den blev godkänd. Åkte och ställde bilen innan det var dags för start.

Ss 1: Står och väntar på att få starta. Nervösa är vi båda, men håller oss lugna. Sen blev det våran tur. Kontrollerar att rätt växel är i, båda händerna på ratten och nedräkningen har börjat.
Vi drar iväg lugnt. Gick rakt i början och fick upp bra fart. Vi höll oss stadiga på vägen och tog oss till första vägbytet. Efter vägbytet så fick vi en fin sladd men tyvärr så kom vi för nära vallen med framdäcket och ner i diket. Fick hjälp av 4 jättesnälla grabbar och vi drar iväg, men släpper förbi en bil. Dock gick det inte så bra för han.. Han flög ner i diket på andra sidan och kom inte upp.. Vi fortsätter och det går jättebra. Fick fina sladdar ibland och höll i på rakorna. På målrakan slängde vi i högsta växeln och vi var mkt nöjda med hur det hade gått. Vi var taggade till 100 när vi kom i mål!

Ss 2: Vi var fortfarande taggade från ss 1, och tänkte att nu ska vi köra lite fortare! Startar och det flyter på skitbra. Får upp farten fort, växlar ner inför en kurva. Gasar upp och då händer det som inte får hända.. Bilen kommer ur spår och ner i det djupaste krondike som fanns på hela sträckan!!! Vattenfyllt var det också såklart... Vi hoppar ut ur bilen. Danne och Maria stod där vi åkte av, så dom hjälpte till med varningstriangel och hjälpte oss att komma ut ur bilen.
Där var det slut på det roliga den dagen..

Vi tar oss till mål och lämnar in tidskortet och får tillbaka vagnboken. Sen bar det av till diket för att se om man kan få upp den på nått sätt.
En traktor drog upp bilen, men han var skeptisk.. Han tvivlade starkt på att vi skulle få upp den därifrån. Men det gick! Efter en lång stund dock.. Men det var det värt. Tack så mkt för hjälpen!!!
När jag hoppade in i bilen så var den vattenfylld och på rutorna var det frost, både på insidan och utsidan.. Provade att starta den och det gjorde den, gammal hederlig volvo! Blev inte mkt skador på bilen, skönt!
Jag och Linda har nu ont i rygg och nacke, men är nog inte allvarligt.
Nästa tävling blir när gruset har kommit fram!

/Evelina